Loading Events

« All Events

BLOXHUB Summer School – Samarbejde og konfliktløsning i byggeriet

August 31 @ 8:30 - 17:00

HOLD 1
Byggesektoren har ofte været en velegnet boksering for dyre og langvarige konflikter.

Byggeriets aftaler, projekternes størrelse, kompleksitet og de mange involverede parter har tit fået skylden for byggesektorens konfliktniveau og er hyppigt årsagen til, at dialogen fravælges og konflikterne ender med dyre og langvarige slagsmål i retten, som skader samarbejdet efterfølgende.

Erfaringsmæssigt er det dog ofte de menneskelige faktorer, der ligger til grund for størstedelen af byggeriets konflikter. Dårlig kommunikation, mistillid og ikke mindst parternes modstridende interesser og uvilje til at gå på kompromis har vist sig som de væsentligste konfliktårsager.

Dialog fremmer forståelsen og tilliden, og skaber bedre samarbejder

Et af de områder, som giver problemer, er den manglende direkte dialog mellem bygherre og entreprenører samt for lidt løbende kommunikation mellem projektets parter.

Formålet med kurset er derfor at forbedre deltagernes kompetencer i at forebygge konflikter, som opstår i tværfaglig byggeledelse samt – på et praktisk plan – at håndtere konflikter i byggesager på en mere hensigtsmæssig og konstruktiv måde.

I BLOXHUBs Summerschool ”Samarbejde og konfliktløsning i byggeriet” tages der udgangspunkt i byggeriets nye AB18-regler, hvor man med indførelsen af den såkaldte ”løsningstrappe” har systematiseret konflikttilgangen i byggesager. Byggeledelsen er sat i klare rammer og brugen af praktiske foruddefinerede processer til konflikthåndteringen, er tænkt ind som en naturlig del af byggeprocessen.

Med kurset får deltagerne den nyeste viden indenfor samarbejdskultur og konstruktiv konflikthåndtering, værktøjer til at omsætte viden til praksis i deres daglige arbejde og opbygger nye redskaber til at højne samarbejdskulturen i byggeriet og ikke mindst forebygge- og løse byggekonflikter så hurtigt og hensigtsmæssigt som muligt.

Projektet er støttet af Realdania og Grundejernes investeringsfond og indgår i en BLOXHUB-satsning for at styrke tværfagligt samarbejde i byggeriet.

Kurset har opstart d. 31. august og faciliteres af nogle af de allerbedste inden for feltet;

– Advokat, retsmægler, mediator og Adm. Direktør i MediationsinstituttetThomas Samsø Bloch.
– Peter Vogelius, Ph.d, Forskningsafdelingen for Byggeteknik og Proces BUILD Ålborg Universitet.
– Retsmægler og Fmd. i Danske Mediatoradvokater og mediator i IDA, Finn Lænkholm.
– Louise Dahl Krath Jensen, Underdirektør, advokat, mediator, Chef for Erhvervsjuridisk Rådgivning, DI Dansk Byggeri.
– Lene Ahlmann-Ohlsen, Direktør i Voldgiftsnævnet for bygge – og anlægsvirksomhed.

Læs mere HER
Tilmeld dig HER

Details

Date:
August 31
Time:
8:30 - 17:00

Venue

BLOXHUB
Bryghuspladsen 8, Entrance C, 3rd floor
København K, 1473 Danmark
+ Google Map