Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

MorgenDAC

April 9 @ 08:15 - 09:15

Udenlandske kapitalfonde køber flere og flere ejendomme i København. Fondene renoverer ejendommene for at berettige huslejestigninger og opnå fortjeneste. Men modellen har konsekvenser for byen – kulturarven og mangfoldigheden. Det ser vi på sammen med Claus Højte, direktør i Lejernes LO, og John Skovmand Thomsen, Grundejernes Investeringsfond.

Det seneste år har København oplevet en markant stigning i ejendomsopkøb fra udenlandske kapitalfonde. Den dominerende model har været at købe ældre ejendomme, hvor renoveringer har kunnet berettige huslejestigninger med afsæt i boligreguleringsloven. Det er nøglen til en øget fortjeneste.

Men modellen begynder at sætte sine spor i byen. Mange oplever negative konsekvenser både for byens materielle og sociale kulturarv og for mangfoldigheden. Og det har nu fået det politiske landskab til at røre på sig.

Sammen med CAFx holder vi MorgenDAC om, hvad kapitalfondenes opkøb betyder for byen og for os, der bor her. Vi lader direktør for Lejernes LO, Claus Højte, og arkitekt i Grundejernes Investeringsfond, John Skovmand Thomsen, komme med deres bud på, hvornår alarmklokkerne skal ringe og hvordan vi i fremtiden sikrer både vores materielle og sociale kulturarv og mangfoldighed.

Dagens MorgenDAC-vært: Mie Bjerre Wester

Om MorgenDAC
MorgenDAC er byens vigtigste croissant! Et ugentligt event for alle, der engagerer sig i byens udvikling – eller gerne vil det. Over kaffe og en croissant graver vi ned i et aktuelt emne i behagelige omgivelser. Vi har fokus på samtalen, hvor du får en nuanceret opdatering på de mest aktuelle spørgsmål i arkitektur og byudvikling. I løbet af en lille time vil du få de vigtigste, sjoveste eller mest overraskende perspektiver – og blive klædt på til at snakke med andre om dem.

Note: the event will be held in danish
Click here to sign up

Details

Date:
April 9
Time:
08:15 - 09:15
Event Category: