Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

MorgenDAC: Verdensmålene fra afgangsprojekt til arkitektur

April 30, 2019 @ 08:15 - 09:15

FNs 17 verdensmål har nu i årevis buldret ud over kloden. Visionerne er store og kalder på både utopiske idéer og realistiske løsninger. Men hvordan får vi utopi og realisme til at mødes? Vi spørger rektor fra KADK, Lene Dammand Lund, og CEO i Lendager Group, Anders Lendager

Siden 2016 har KADK satset massivt på verdensmålene. Arkitektskolen er blevet et laboratorium, hvor både forskere og studerende finder nye måder at arbejde med bæredygtighed på – med verdensmålene som ramme. Ambitionen er at inspirere branchen til bæredygtige løsninger og udstyre de studerende med konkrete færdigheder, de kan bruge på den anden side af afgangseksamen. Og netop dét har tegnestuen Lendager Group satset på i deres UN17 village i Ørestaden, i et forsøg på at skabe verdens mest bæredygtige byggeri.

Men kan det overhovedet lade sig gøre at integrere verdensmålene i vores arkitektur – også uden for arkitektskolens mure? Eller er det utopi at tro, at de gode intentioner i afgangsprojekter kan realiseres i virkeligheden?

Sammen med Lene Dammand Lund, rektor på KADK og Anders Lendager, CEO i Lendager Group tager vi et kærligt, kritisk blik på, hvordan det står til med at integrere verdensmålene i vores arkitektur.

Dagens MorgenDAC-vært: Anne Katrine Harders

Om MorgenDAC
MorgenDAC er byens vigtigste morgenkaffe! Et ugentligt event for alle, der engagerer sig i byens udvikling – eller gerne vil det. Over kaffe og en croissant graver vi ned i et aktuelt emne i behagelige omgivelser. Vi har fokus på samtalen, hvor du får en nuanceret opdatering på de mest aktuelle spørgsmål i arkitektur og byudvikling. I løbet af en lille time vil du få de vigtigste, sjoveste eller mest overraskende perspektiver – og blive klædt på til at snakke med andre om dem.

Note: this event will be held in Danish
Click here to sign up

 

Details

Date:
April 30, 2019
Time:
08:15 - 09:15
Event Categories:
,