Skip to main content

Nyt Green Paper: Sådan skaber design for adskillelse øget værdi i byggeriet

Design, der kan skilles ad og genbruges er vejen frem, hvis dansk byggeri skal være konkurrencedygtigt i fremtiden. Det konkluderer et nyt Green Paper, udgivet af virksomhedspartnerskabet Circle House Lab, der tæller 100 virksomheder fra byggeindustrien. Flere danske virksomheder er allerede i gang. Blandt andre genvinder Stena Recycling 5 mio. tons materialer hvert år og har en forretningsmodel, baseret på genanvendelse og rådgivning om genanvendelse af affald. Andre virksomheder som hjælpemiddelvirksomheden Ropox, boligselskabet Lejerbo, vinduesproducenten VELFAC, og arkitektvirksomheden Arcgency, har også implementeret principperne om design for adskillelse.

Design for adskillelse er en af de mest lovende modeller for, hvordan vi skaber øget værdi i byggeriet. Det minimerer byggeriets miljøbelastning og skaber merværdi i form af øget fleksibilitet og mindre spild,” forklarer Kasper Guldager, direktør i 3XN/GXN, der sammen med CSR-rådgiver Tine Lange, Responsible Assets, har taget initiativ til partnerskabet.

Læs om best practise blandt danske virksomheder og download det nye Green Paper om design for adskillelse HER.

Fakta om Green Papers fra Circle House Lab
Circle House Lab samler og formidler viden om bæredygtige løsninger i byggeriet i såkaldte Green Papers, der samler best practise, forskning og analyse. Der er udgivet i alt tre Green Papers – om bygnings- og materialepas, selektiv nedrivning og design for adskillelse. Læs dem alle HER.

Fakta om Circle House Lab
Circle House Lab er et partnerskab bestående af over 100 virksomheder fra den danske byggeindustri. Partnerskabet er åbent for alle, der ønsker at bidrage til, at dansk byggeri bliver førende inden for cirkulære løsninger. Circle House Lab er finansieret af Realdania og Miljøministeriets MUDP-midler. Følg med i, hvad der sker hvornår på: bloxhub.org/circlehouselab.