Skip to main content
Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

NYE TENDENSER I AI-FORSKNING: TEKNOLOGISKE MULIGHEDER OG UDVIKLINGSPOTENTIALER

November 7, 2019 @ 15:30 - 17:30

ATV inviterer, i samarbejde med Danmarks Frie Forskningsfond, til Tech Talk om kunstig intelligens den 7. november 2019. Eventet stiller skarpt på, hvad der rører sig inden for kunstig intelligens og de helt nye tendenser i forskningen. Tech talken afholdes hos www.Bloxhub.org

I efteråret uddeler Danmarks Frie Forskningsfond 80 mio. kr. til cirka 22 nye forskningsprojekter inden for digitale teknologier og kunstig intelligens på baggrund af et internationalt udvalg af danske og udenlandske eksperter. De helt nye idéer, af allerhøjeste videnskabelige kvalitet, tegner et billede af, hvad der kommer til at røre sig de kommende år på AI-området med betydning for den offentlige og private sektor.Udvalgets formand, Professor Peter Gorm Larsen fra Institut for Ingeniørvidenskab på Aarhus Universitet, vil sammen med digital vismand og iværksætter, professor Stephen Alstrup, og to spritnye bevillingshavere  guide os igennem de nye muligheder og pege på, hvor man skal holde øje med investeringer og udviklingspotentialer.

Kom helt til på forskningen:
De nye bevillingshavere, professor Ole Winther og adjunkt Eva Rotenberg, DTU Compute, giver en kort præsentation af projekterne:

  • Few-shot generative models om statistiske algoritmers behov for data med forskellige variabler, oparbejdet gennem nye metoder til simulering og meta-læring, til f.eks. mere sikker diagnostik (Ole Winther).
  • Dynamic Network Analysis om algoritmer til analyse af “big data” i store, foranderlige netværk som f.eks. telefonnettet, hvor behovet for at mindske fejl kan løses gennem nye, effektive algoritmer til at opdage skrøbelige sammenhænge (Eva Rotenberg).
Efter oplæggene er der debat om behov i forskning og erhvervsliv, hvad vi kan med kunstig intelligens samt teknologibilledet for implementering i samfundet her og nu.

Læs mere om Danmarks Frie Forskningsfonds investering på 80 mio. kr. her

TILMELD DIG HER

  • Hvis du før har deltaget i et ATV-arrangement: Log ind på din profil for at tilmelde dig (brugernavn er din email). Du kan altid få tilsendt et nyt password ved at trykke ”log ind” og herefter ”glemt password”.
  • Hvis du ikke har deltaget i et ATV-arrangement: Tryk ”opret profil” og udfyld de nødvendige felter. Hvis systemet melder fejl, kan det være, at du allerede er oprettet i systemet, og du kan prøve at få tilsendt dit password ved at trykke ”log ind” og herefter ”glemt password”.

Oplever du problemer ved tilmelding, så kontakt ATV’s sekretariat: atvmail@atv.dk eller +45 45 88 13 11.

Details

Date:
November 7, 2019
Time:
15:30 - 17:30
Event Category:

Venue

BLOXHUB Arena
Bryghuspladsen 8, Entrance C, 3rd floor
Copenhagen, 1473
+ Google Map