Skip to main content
Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

BLOXHUB SUMMER SCHOOL: TRANSFORMATION OG RENOVERING session 2

October 21, 2020 - October 23, 2020

Deltag i  Det Kongelige Akademi – Arkitektur, Design, Konservering og BLOXHUB’s Summer School Session 2 om transformation og renovering – arkitektur, håndværk, bæredygtighed og byggeteknik.

Kurset giver indsigt i transformationsarkitekturens teori og historie, færdigheder i anvendelsen af transformationsarkitekturens metoder og værktøjer, håndværksmæssige teknikker, viden om materialer og kompetencer i projektfremstilling og tværfagligt samarbejde.

Kurset er udviklet i et samarbejde mellem Byggeriets Uddannelser,  Det Kongelige Akademi – Arkitektur, Design, Konservering og EUC Nord. Projektet er støttet af Realdania og Grundejernes investeringsfond og indgår i en BLOXHUB-satsning for at styrke tværfagligt samarbejde i byggeriet.

Målet er at udvikle en fælles viden, konkret kunnen og metodisk fremgangsmåde på tværs af byggeriets faggrupper for at øge kvaliteten i og omkring transformation og renovering af den eksisterende bygningsmasse.

På kurset arbejdes der med aktuelle problemstillinger fx energirenovering af Vikingeskibsmuseet, transformation af Brønshøj vandtårn eller addition af taglejligheder på Nørrebro. Samtidig er kurset bygget op omkring en række konkrete cases, hvor hver case tager udgangspunkt i en konkret bygningsdel. Det kunne eksempelvis være energiforbedring af vinduer, efterisolering af mur, pudsning af facade, reparation af fuger, reetablering af (udvendig) stuk, kvaderpuds eller udlusning af bindingsværk.

Det får du ud af kurset:

  • indsigt i transformationsarkitekturens teori og historie
  • færdigheder i anvendelsen af transformationsarkitekturens metoder
  • værktøjer og håndværksmæssige teknikker
  • viden om materialer
  • kompetencer i projektfremstilling og tværfagligt samarbejde.

Målgruppe 
Da projektets hovedformål er at arbejde tværfagligt, sigtes der på at rekruttere fra alle faggrupper, der arbejder med transformation og renovering dvs. håndværkere, konstruktører, ingeniører, arkitekter og rådgivere fra myndigheder.

Tid, sted og tilmelding:
Kurset er opdelt i tre sessioner, hvoraf den første og sidste holdes i København og den midterste i Aalborg/Hjørring. Du skal således påregne tid og udgifter til transport og overnatning.

1. session: 24.-25. september 2020
Det Kongelige Akademi – Arkitektur, Design, Konservering, Philip de Langes Allé 10, 1435 Kbh. K
2. session: 21.-23. oktober 2020
Aalborg (byvandring) og EUC Nord, M P Koefoeds Vej 10, 9800 Hjørring. 2. session starter i Aalborg med en én-dags byvandring. Der er derefter arrangeret transport til Hjørring. Mødested Aalborg Station kl. 10:00.
3. session: 12. november 2020
Det Kongelige Akademi – Arkitektur, Design, Konservering, Philip de Langes Allé 10, 1435 Kbh. K

Meget mere info og tilmelding: https://kglakademi.dk/transformation-og-renovering

Hvis du er interesseret i at deltage i kurset eller har spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Philip Sønderberg, Chef for efter- og videreuddannelse,  Det Kongelige Akademi – Arkitektur, Design, Konservering på pson@kadk.dk eller tlf. 41 70 19 07.

Details

Start:
October 21, 2020
End:
October 23, 2020
Event Category: