Skip to main content
Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

MORGENDAC: SANDHEDEN OM BOLIGMARKEDET

January 28, 2020 @ 8:00 - 9:00

Boligmarkedet er stukket af! Sådan lyder overskrifterne tit. Men er det i virkeligheden myterne om boligmarkedet, der er stukket af? Vi prøver at finde vej til sandheden i fortællingen om et boligmarked, der trues af kapitalfonde, urbanisering og boligbobler.

Med årets første MorgenDAC tager vi fat på et af de allermest sagnomspundne emner: boligmarkedet. For selvom det efterhånden er almen viden, at priserne på både ejerboliger, lejeboliger og andele er vokset, så er boligmarkedet indhyllet i myter og fejlbehæftede forestillinger om udviklingen og markedets dynamikker.

For er det virkelig Blackstone (eller Kereby efter deres navneforandring), der har sendt lejemarkedet på himmelflugt? Og er regulering af lejemarkedet i virkeligheden det, der presser priserne op? Er det overhovedet muligt at bygge sig til mere spiselige boligpriser ejermarkedet? Og hvor bliver alle de almene boliger af, som socialdemokratiske ministre og borgmestre er så passionerede fortalere for?

Vi har inviteret to af de mest vidende personer på området: Curt Liliegreen, direktør i Boligøkonomisk Videnscenter, og Jacob Heinsen, Departementschef i Transport- og Boligministeriet til at gøre os kampparate i enhver debat om boligmarkedet. Sammen udfordrer vi både de mest udbredte antagelser og endevender kreative konspirationsteorier.

Om MorgenDAC
MorgenDAC er byens vigtigste morgenkaffe! Et ugentligt event for alle, der engagerer sig i byens udvikling – eller gerne vil det. Over en kop kaffe graver vi ned i et aktuelt emne i behagelige omgivelser. Vi har fokus på samtalen, hvor du får en nuanceret opdatering på de mest aktuelle spørgsmål i arkitektur og byudvikling. I løbet af en lille time vil du få de vigtigste, sjoveste eller mest overraskende perspektiver – og blive klædt på til at snakke med andre om dem.

Details

Date:
January 28, 2020
Time:
8:00 - 9:00

Venue

BLOXHUB Arena
Bryghuspladsen 8, Entrance C, 3rd floor
Copenhagen, 1473
+ Google Map