Skip to main content
Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Transformation af eksisterende bygninger: Netto Nul – fra bygninger til byskala

November 27, 2023 @ 9:00 - 16:00

Det byggede miljø står for 30% af Danmarks klimapåvirkning. Det kræver omfattende indsatser at reducere så store udledninger, og at hele værdikæden trækker i samme retning. Derfor inviterer Københavns Kommune i samarbejde med BLOXHUB til workshopserien `Netto Nul – fra bygninger til byskala´. Serien har til formål at indhente de første input fra byggeriets aktører til, hvordan kommunens kommende Klimaplan 2035 kan bidrage til at reducere klimapåvirkninger i hele værdikæden. En klimaplan, der som noget nyt ikke kun består af indsatser, der sænker CO2-udledningen fra byggeriet, men også indsatser, der skal sænke byggeriets globale forbrugsudledninger. På de tre workshops vil vi derfor arbejde med følgende spor:

  • Transformation af eksisterende bygninger: Hvordan fremmer vi bygningsbevaring ved hjælp af transformationsstrategier, der imødekommer nye behov, funktioner og anvendelsesmuligheder?
  • Bygningsdrift og vedligehold i et klimaperspektiv: Hvordan forlænger vi bygningers levetid og minimerer ressourceforbruget?
  • Bæredygtig byplanlægning: Hvordan skaber vi et nyt byområde med positiv klimapåvirkning?

Workshopserien faciliteres af BLOXHUB og består af inspirationsindlæg, diskussioner og gruppearbejde. Du har mulighed for at tilmelde dig hele serien eller blot til en enkelt workshop. Det er gratis at deltage, men tilmelding er nødvendig.

WORKSHOP 1: Transformation af eksisterende bygninger

På denne workshop vil vi kigge på succesfaktorer for bevaring og transformation af eksisterende bygningsvolumener i relation til de planetære grænser. Vi tager afsæt i en konkret case, Peder Lykke Centret på Amager, med henblik på at identificere udfordringer og potentialer i relation til anvendelse og funktion, materialer og bygningens DNA.

Oplæg ved:
Kate Raworth, Co-founder, Doughnut Economics Action Lab; When Copenhagen Meets the Doughnut.
Simon Sjökvist, Erhvervs-Ph.D., Cobe/Det Kongelige Akademi; Design- og transformationsstrategier.
Ditte Lysgaard Vind, Chief Innovation & Science Officer, BLOXHUB; Materialer i cirkulært byggeri.

Tilmeld dig via fomularen her:

Details

Date:
November 27, 2023
Time:
9:00 - 16:00
Event Category:

Venue

Københavns Rådhus
Rådhuspladsen 1
Copenhagen, Zealand 1553 Denmark