Skip to main content

Efter bare 2,5 år er teknologivirksomheden HD Lab i BLOXHUB gået fra én til 17 ansatte, og er dermed blevet så stor, at tiden er inde til at flyve fra reden.

Startup-virksomheden HD Lab, hvis ambition er at gøre byggebranchen til en af de mest attraktive industrier i verden gennem teknologi, flyttede ind i BLOXHUB som lille, nystartet virksomhed i foråret 2018. I dag flytter de ud, fordi de er vokset så meget, at de har brug for større lokaler:

”De teknologier, vi har arbejdet på at få ud og køre i branchen, er virkelig begyndt at tage fat nu. Vi har fx teams, der arbejder med generative design, reality capture og scanninger, som supplerer vores digitale design og IKT-ydelser. Vi oplever en stigende efterspørgsel på digital teknologi til byggebranchen, som kan øge produktiviteten og give bedre bæredygtighed. Så udover at opgaverne er blevet flere og flere, så er de også blevet større og større de seneste år”, siger Niels Falk, CEO, HD Lab.

I de seneste 2,5 år, hvor HD Lab har været en del af BLOXHUB’s kontorfællesskab, har virksomheden deltaget i BLOXHUB’s programmer, events og hackathons, som har bidraget til HD Lab’s succes. Gennem aktiviteterne har de opnået at få nye projekter, nye kunder og mødt nuværende samarbejdspartnere:

”Netop fordi vi startede i BLOXHUB, fik vi en platform og et netværk forærende. Vi har kunne invitere kunder og samarbejdspartnere ind i et innovativt miljø og være en del af branchens udvikling. Der sidder en masse energi og support i huset, som er attraktivt, når man skal arbejde med noget nyt – og vi har samtidig kunne deltage en række af de programmer og udviklingsprojekter, der kører i huset”, siger Niels Falk, CEO, HD Lab.

Torben Klitgaard, CEO, BLOXHUB er enig:

”Det er en kæmpe success-historie, at HD Lab har vokset sig så store, mens de har boet i BLOXHUB, og at de nu har brug for mere plads. Vi er meget glade for, at HD Lab fortsætter som medlemmer af fællesskabet, og vi glæder os til endnu mere samarbejde i fremtiden”.


N
yt samarbejde kickstarter brugen af Blockchain i byggebranchen

En af de BLOXHUB aktiviteter, som for alvor har gjort en forskel for HD Lab, er et workshopforløb gennem Urban Partnerships, som er BLOXHUB’s store partnerskabsprogram inden for byudvikling.

Her matchede BLOXHUB HD Lab med Zublin, Niras og Smith Innovation for at sætte et hold, som sammen kunne finde frem til, hvordan blockchain-teknologien kan støtte byggeindustrien i at løse afgørende problemstillinger.

Efter adskillige dybdegående innovationsworkshops med input fra teknologileverandører og nøgleaktører fra hele byggeriets værdikæde, nåede de fire aktører nye vigtige indsigter, og besluttede at dele deres læring i et white paper.

I dag har virksomhederne taget partnerskabet videre og skabt Byggeriets Blockchain sammen med Dansk Industri og finansieret af Industriens Fond. Initiativet undersøger, om datadeling gennem blockchains kan øge produktivitet, kvalitet og bæredygtighed i byggebranchen gennem seks konkrete cases.

”HD Lab er født i BLOXHUB – så vi er som forretning såvel som rent kulturelt præget af at være opvokset i et fællesskab af innovative mennesker. Vi kommer ikke til at slippe BLOXHUB, men vil fortsat være at finde i huset, til events, projekter og netværk – vi har fortsat meget at bidrage med – og et hus at trække på til de fremtidige udfordringer”, siger Niels Falk, CEO, HD Lab