Skip to main content

 

Først publiceret i Dagens Byggeri, d. 6. maj 2019.


BLOXHUB inivterer til debatarrangement, hvor fire politikere blandt andet vil diskutere, hvordan blockchain-teknologien kan bruges i bygge- og anlægsbranchen.

Folketingsvalget nærmer sig, og i den forbindelse har BLOXHUB bedt fire politikere diskutere, hvordan vi bruger teknologi bedst muligt til at skabe bedre byer.

Derudover vil BLOXHUB og HD Lab præsentere deres anbefalinger om potentielle brugssager og anvendelser af blockchain-teknologien i byggebranchen. Anbefalingerne er resultatet af BLOXHUBs Match & Create workshops med deltagelse af Rolf Bjerre fra Alternativet, Zublin, Niras, Realdania, Wilhelm Lauritzen Arkitekter, MT Højgaard, IBM, SAS Institut, GenieBelt, Dansk Byggeri, Danske Ark, Sbi, KEA, NCC og DI Byg.

I samme forbindelse lancerer BLOXHUB et white paper med anbefalinger til, hvordan byggeriet bedst muligt drager fordel af blockchain-teknologien. Her vil hovedforfatter Niels Falk fra HD Lab blandt andet fortælle om de findings, han og BLOXHUB har gjort sig i fællesskab.

– Vi har valgt at trykke hvidbogen, fordi vi gerne vil brede den viden ud, som blev skabt på forløbet. Forhåbentlig kan den være med til at anspore branchen til videre udvikling, skriver BLOXHUB i en pressemeddelelse.

Kort sagt er en blockchain en liste med information, som er delt i et netværk af computere. Alle computere har listen, listen er offentlig, og der er fuld gennemsigtighed. Når den ændres, eksempelvis når en ny handel foretages, kommer der en ny blok på med den nyeste information. Den blok godkendes af alle på netværket.

Det smarte ved det er, at det muliggør udveksling af unikke information mellem to parter, uden det behøver gå igennem en tredjepart – for eksempel en bank – og der er ikke en centralt styrende enhed.

Det betyder, at systemet i høj grad er sikret mod hacking og manipulation, fordi alle kan følge hele historikken i kæden.

Den teknologi kan bygge- og anlægsbranchen også drage fordel af, og du kan blive klogere på hvordan til BLOXHUBs arrangement, der finder sted 13. maj i BLOXHUB.


Relevante links:

Artiklen i Dagens Byggeri

Link til eventet