Skip to main content
Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Hvordan skaber vi et inkluderende bo-samfund – set fra et børneperspektiv

October 1, 2021 @ 8:30 - 16:30

Sammen med BoStad inviterer BLOXHUB, Urban Partnerships til workshop om det inkluderende fællesskab – set fra et børneperspektiv. Workshoppen vil undersøge mulighederne for at udvikle og forankre positive og stimulerende udendørs fællesskaber, der understøtter sunde og bæredygtige bo-samfund.

Fællesskaber er afgørende for vores udvikling, trivsel og sundhed – ikke mindst børnenes; i skolen, i fritiden og i nærmiljøet – der hvor de bor. Og bevægelse og leg er afgørende for børns motoriske udvikling, kognition, kropsforståelse og samspil med omgivelserne og andre – både børn og voksne. Så hvordan udvikles, med børneperspektiv, et bo-samfund, der understøtter inkluderende fællesskaber i det fri, samtidig med, at de tilgodeser diversiteten i en beboersammensætning?

Med afsæt i en repræsentativ case; et nyopført boligområde med ca. 180 lejligheder og rækkehuse bygget på ”bar mark” har workshoppen til formål at undersøge om vi, ved at etablere et bo-samfund som tilgodeser børnenes ønsker og behov i forhold til udendørs ophold og aktiviteter, kan styrke fællesskabet blandt alle beboere, og i så fald, hvilke initiativer der er de vigtigste og hvilke yderligere fordele der kan være ved denne tilgang.

Workshoppen baseres på nordiske principper for innovation, co-creation og design-thinking og består af såvel inspirationsindlæg som gruppediskussioner og -øvelser.

Oplæg

  • Den inkluderende by set fra et menneskerettighedsperspektiv v. Morten Kjærum, Direktør, Raoul Wallenberg Institute
  • Børn har ret til at dyrke livet, mærke verden og lære i samspil med planeten og hinanden v. Daniel Hervik, Direktør, Haver til maver
  • Whether you’re 8 or 80 years old, cities should work for everyone v. Amanda O’Rourke, Executive Director, 8-80 cities

Workshoppens deltagere repræsenterer en bred vifte af fagligheder, fra beslutningstagere til udøvende, der skal sikre en holistisk tilgang til udfordringen og den størst mulige innovationskraft.

HVORNÅR: 1. oktober, kl. 8.30 – 16.30
HVOR: Fyrskibet XI, Kajplads 130, Frederiksholms Kanal 25, 1220 København K.

Har du spørgsmål til workshoppens indhold eller format kontakt venligst Ditte Frisk på dfh@bloxhub.org eller 2268 4642.

Tilmeld dig via formularen herunder:

Details

Date:
October 1, 2021
Time:
8:30 - 16:30
Event Category:

Venue

Kajplads 130, Frederiksholms Kanal 25, 1220 København K.
Kajplads 130, Frederiksholms Kanal 25
1220 København K, Denmark
+ Google Map