Skip to main content
Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Smart Cities – Byernes vej til bæredygtighed?

September 14, 2020 @ 9:00 - 11:30

Mere end halvdelen af verdens befolkning er i dag bosat i byområder. Et tal, der ifølge FN, vil stige til to tredjedele i 2050. Det vil give et massivt pres på klodens ressourcer og derfor haster det med at finde bæredygtige løsninger.

Men kan ‘smart cities’ være svaret på fremtidens bæredygtige by?   Måske. Foreløbig er det dog primært blevet til pilotprojekter, mens udviklingen af digitalt drevne byer i stor skala lader vente på sig.

Kom med ti et kombineret webinar med 50 fysiske pladser og mød tre   forskere fra Københavns Universitet, der anlægger hver deres perspektiv på fremtidens intelligente by samt et medlem af EU Kommissionens Smart City Mission, der kan gøre os klogere på, hvordan der arbejdes med Smart Cities på europæisk plan.

Undervejs vil forskerne debattere med det erhvervsliv, der skal bruge forskningsresultaterne ude i virkeligheden.

Webinaret modereres af Christiane Vejlø, ekspert i fremtidens teknologi og digitale trends.

Hun er foredragsholder, bestyrelsesmedlem, radiovært og direktør i Elektronista Media.

Oplæg

Smarte’ energifællesskaber – eksperimenter i Nordhavn

Ved adjunkt Simon Lex Institut for Antropologi, Københavns Universitet

“Smarte” energifællesskaber skal organiseres lokalt. Simon Lex diskuterer i sit oplæg det ”levende” eksperiment som et rum for etablering af tværfaglige partnerskaber mellem borgere, kommuner, forskere og private virksomheder. Det eksperimenterende energifællesskab understøtter ikke bare udvekslingen af vedvarende energi, men fungerer også som katalysator for nye bæredygtige tiltag.

Virksomhed til opfølgende spørgsmål:  Peter Bjørn Larsen, Smart City Insights 

Hvad med mennesker i smarte byer?

Ved seniorforsker Hans Skov Petersen, Institut for Geovidenskab og Naturforvaltning, Landskabs arkitektur og planlægning, Københavns Universitet

Smarte byer forventes at fungere ved så høj grad af automatisering som muligt, uden nødvendig menneskelig indblanding. Teknologien vil være i stand til at kommunikere med systemer, der kan sammenholde og analysere informationerne og tage action i form af instruktioner videre ud i systemet.

Men er der overhovedet plads til mennesker i fuldautomatiske byer der stort set ikke behøver vores indblanding? Vil den overvældende tilstedeværelse af digital styring det svært at sanse, le og græde?  Og kan vi stadig føle at vi er del af byernes samfund og kultur?

Oplægget vil – med udgangspunkt i digitale teknologier – fokusere på mennesker og menneskers inddragelse og deltagelse i styringen af fremtidens byer.

Virksomhed til opfølgende spørgsmål: Ole Abildgaard Mikkelsen, direktør for WeShelter

Data i den smarte by – meget mere end bare privacy

Ved Hanne Marie Motzfeldt, lektor ved Center for Informations- og innovationsret, Københavns Universitet  

Hvem har ansvaret i de smarte byer, hvis der pludselig opstår problemer med funktionaliteterne og borgerne kommer i klemme? Svaret er både overraskende og komplekst. Hør Hanne Marie forklare, hvorfor det er helt afgørende at sikre klare rammer for, samarbejder mellem myndigheder og private, hvis de intelligente løsninger skal fungere i praksis.

Virksomhed til opfølgende spørgsmål: Lars Groth, product owner i DinGeo (Boliga)

Tilmeld dig her: 

Details

Date:
September 14, 2020
Time:
9:00 - 11:30
Event Category:

Venue

BLOXHUB Arena
Bryghuspladsen 8, Entrance C, 3rd floor
Copenhagen, 1473
+ Google Map